keskiviikko 1. elokuuta 2012

Reissumuseo: Lissabon osa I

Ennen oli kaikki paremmin, joten lisäämme myös vanhoista matkoistamme pätkiä. Reissumuseo-sarjamme alkaa tietysti ensimmäisestä yhteisestä reissustamme, joka suuntautui Lissaboniin. Sain viikon reissun ylioppilaslahjaksi.

Olimme vuonna 2006 molemmat täysi-ikäisyyden partaalla, joten reissukuvissa on näköjään yhtä monta kuvaa meistä kuin itse kaupungista. Söimme halvalla ranskalaisia ja paistettua kanaa, jota muuten saa joka puolelta kaupunkia. Metrolla matkustimme tajuamattamme jäniksenä, vaikka meillä oli liput taskussa koko ajan. Virhe korjaantui, kun tarkastaja uhkasi keventää matkakukkaroamme 120 eurolla.

Me, vuosimallia 2006

Portugalin pääkaupungissa oli tuolloin hyvä hälinä päällä, koska jalkapallon mm-kisat olivat käynnissä ja maan joukkue tietysti pärjäsi hyvin. Kun Portugali selviytyi puolivälieriin, koko kaupunki oli sekaisin. Autot tuuttailivat teillä, ja liput liehuivat parvekkeilla. Ylipainoinen pikkupoika tanssi voitontanssia keskellä vilkkaan kadun liikenteenjakajaa. Harmi, ettei pojasta ole kuvaa.

Nähtävää kaupungissa riittää. Kävimme viikon aikana ihmettelemässä muun muassa Pyhän Yrjön linnoitusta, Merimuseota, kaupungin akvaariota, Vasco da Gaman siltaa ja Belemin tornia. Fatiman-reissusta ja Cristo rei -patsaasta lisää tuonnempana.

Belemin torni on Unescon maailmanperintökohde.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti