torstai 2. elokuuta 2012

Reissuvalmistelua

Matka kohti Saksaa starttaa tulevan viikon maanantaina. "Näe Berliini neljässä päivässä" on mahdoton yhtälö, mutta tätä haastetta on kuitenkin kokeiltava! Siispä levitämme auki Berliinin kartan, avaamme liudan matkaoppaita, hyppäämme internetin syövereihin ja nautimme totta kai virvokkeita – muutenhan tämä olisi aivan liian vakavaa.

 Matkavalmistelumme pysyvät yleensä varsin kohtuullisina. Tsekkaamme etukäteen hotellin sijainnin, lähimmän metroaseman ja kulkuyhteydet lentoasemalta keskustaan. Opettelemme muutaman fraasin paikallista kieltä, koska "maassa maan tavalla". Lueskelemme myöskin oppaista tärkeimpiä nähtävyyksiä ja hieman mietimme, missä kannattaisi käydä, mikä kiinnostaa ja mikä taas ei. Loput jätämme paikan päällä sattuviksi löydöiksi, ajatuksiksi ja kommelluksiksi. Jos matkalla jääkin enemmän aikaa kuin olimme ajatelleet, vuokraamme auton ja huristelemme kapeilla kujilla, nautimme kylmästä juomasta terassilla tai istumme koirankakan päällä rantakivillä: tämäkin on koettu.

4 kommenttia:

  1. Vaadimme, että käytte aivan Alexanderplatzin vieressä sijaitsevassa chilikaupassa hakemassa koiranhoitopalkkioksi talon omaa tulista chilikastiketta.

    Berliini on upea, muista kokeilla kirsikkaportteria! Säkin kaljanvihaajana tykkäät siitä, voisin lyödä vetoa!

    VastaaPoista
  2. Paikka on siis pfefferhaus ja tätä kiitos ;)

    http://www.pfefferhaus.de/media/images/popup/Morefire.jpg

    matu

    VastaaPoista
  3. Saamanne pitää, pullo on jo lähes matkalla! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tuliaisista, ne on jo melkein naatittu! :D

    VastaaPoista